fbpx
Kart viser hvor Rissa Kraftlag har bygd ut og bygger ut fiber på Fosen.

RISSA KRAFTLAG OG FIBERUTBYGGING PÅ FOSEN

Det er snart 10 år siden Rissa Kraftlag startet opp med å bygge fiber på Fosen. Hele forretningsideen startet opp høsten 2009, når TrønderEnergi dukket opp i Årnseth i Rissa for å selge fiber til beboere. Da er det en fordel å være et stødig, lokalt kraftlag som har kort vei fra ord til handling. Kun dager etter var ansatte fra Kraftlaget på dørsalg i Årnseth for å overtale kundene til å heller satse på en lokal aktør. Det gjorde de aller fleste og dermed var Rissa Kraftlag en aktør i fiberbransjen. De tok kjapt tak i utbyggingen, og i løpet av relativt kort tid var det bygd ut fiber i Årnseth, Rissa sentrum og på Kvithylla.

Det første bygdefiberprosjektet dukket også fort opp når ildsjeler i Reinsgrenda i Rissa tok kontakt for å unngå å havne i bakleksa i den digitale utviklingen. De ville ha fiber til hjemmet, og flere lokale ildsjeler satte seg i gravemaskinen og gjorde mye av jobben med å få gravd ned viktig infrastruktur for å få til dette.

I 2012 ble det tatt et tak for at det skulle skje noe med fiber på Stadsbygd. Fylkeskommunen utlyste midler for utbygging av bedre bredbånd. Her stilte selvfølgelig Rissa Kraftlag som samarbeidspartner for å få bygd ut fiber. I løpet av ett år, ble det bygd ut fiber i hele Grønningsmarka, til skolen og Stadsbygd sentrum. I senere tid, har også fibernettet på Stadsbygd blitt utvidet til Rein via Kystens Arv og helt ned til Rødberget. I denne perioden ble det også utbygd til Langsand Park i Rissa, som i ettertid har gitt fiber videre til Uddu og snart også nedre del av Dørndalen, Langsæter, Hasselvika og Fevåg.

Rissa Kraftlag har også bygd ut eller driver utbygging i flere andre områder på Fosen. Kartet over gir en enkel oversikt over disse stedene. Hvis ditt nærmiljø er interessert i fiber fra oss, ta gjerne kontakt så ser vi på om vi finner en løsning i samarbeid med et bygdefiberprosjekt!

Kunde nr 1000!

Nylig koblet Rissa Kraftlag i samarbeid med Nortek Elektro opp sin private kunde nr 1000. Begivenheten ble markert i Åfjord hjemme hos kunde Erling Syltern sammen med montør Anders Rømma fra Nortek Elektro AS. Anders fikk Erling opp på nett, og dermed var kunde nr 1000 et faktum.

I tillegg har Kraftlaget 100 bedriftskunder på Fosen som vi leverer internett til selv.