fbpx

JUBILEUMSREPOTASJER

Kvalitet, service og humør som kjerneverdier

– Vi var det første kraftlaget som sa opp avtalen om variabel standard, forteller nylig pensjonist Johan Eilertsen. Vel, han er ikke helt pensjonist, for det er fremdeles Johan som har ansvaret for anlegget i Hasselelva, der historien til Rissa Kraftlag i bunn og grunn startet. Sammen med Janne Myran har han i mange år jobbet med kraftsalg, og det er naturlig at det er disse to som forteller om ENERGI- avdelingen når vi vil vite mer om bedriftens indre liv.

ELEKTRO/INSTALLASJON

– Ok, vi innser at det går an å bli litt forvirra! Avdelingsleder John Bernhard Roten og prosjektleder Jon Olav Vårheim har fått i oppdrag å klargjøre de ulike benevnelsene. For hva er egentlig Elektro, og hva er Installasjon? Er montør og elektriker to forskjellige ting? Og hvor kommer termofotografen inn i bildet?

Fra bomberom til glasshus

DOGI IKT er Rissa Kraftlags IKT-selskap som i dag teller fire faste ansatte, en lærling og en daglig leder. Avdelingen holder til bak glassvegger i Kraftlagets kontorlokaler i Rissa sentrum – en egen verden de fleste av oss ikke har så stor kjennskap til. I forsøket på å nøste opp historien og å forstå litt av terminologien som blir brukt, har vi snakket med Bjørg Grønflaten, Vegard Mandal og Egil Bremnes.

Nortek Elektro AS

Nylig feiret Nortek Elektro i Åfjord sitt 20-årsjubileum som snøfaste på et hotell i Dublin. Men det skal mer til for at «storfamilien» i Åfjordsbedrifta skal miste motet. De har lang erfaring i å dra i flokk, og dette relativt nye tilskuddet til Rissa Kraftlag har blitt en egen slektsgrein som en må ta godt vare på!

Et liv i spenning

-Jeg skulle jobbe i én måned for Kraftlaget, forteller Gunnar Berge. Det endte med 48 år og tre måneder! To av Kraftlagets Grand Old Men har sagt seg villig til å fortelle om sitt lange yrkesliv på Rissa Kraftlag. 106 år til sammen.

Det begynte med éi lita kabelgrøft…

Bredbånd er et av de fire nye definerte markedsområdene til Rissa Kraftlag. Jan Erik Sundland er prosjektleder på området, som består av til sammen fem personer – tre i Rissa og to i Åfjord. Christian Haugen Lenvik er i uteseksjonen, og er en av dem du treffer når du får en bredbåndskar fra Kraftlaget på døra.  – I praksis er vi utleid fra installasjonsavdelingen, men utgjør et eget ansvarsområde, og vi jobber bare med bredbånd, forteller Jan Erik og Christian, som begge er utdannet telekommunikasjonsmontører.

5 PÅ GATA

Navn:     Jørgen Sannan (53)
Bosted:  Hasselvika
Yrke:       Kjøpmann

 1. – Ganske bevisst. Jeg prøver å spare så langt det er mulig, både som privatperson og som næringsdrivende. Hjemme varmer vi ikke opp flere rom enn det som er nødvendig. Når det er sagt, må det nevnes at jeg har fire barn, hvorav tre bor hjemme, så vaskemaskin og tørketrommel går jevnlig. På den fronten er det ikke så lett å spare.
 2. -Det er uten tvil vannkraft og solenergi. Vindkraft ødelegger naturen vår i langt større grad og blir svært dyr for samfunnet og forbrukerne.
 3. -Min familie bruker Rissa Kraftlag til installasjoner både hjemme og i butikken. De er også vår strømleverandør. Bedriften sponser mange lag og foreninger, og har et samfunnsmessig engasjement som er av stor betydning for lokalmiljøet.
 4. -Gratulerer med dagen! Håper dere også i framtida blir en sterk lokal aktør.

Navn:     Karina Sand (30)
Bosted:  Skaugdalen
Yrke:       Butikkinnehaver

 1. -I vår familie er vi opptatt av å spare strøm. Vi har nettopp pusset opp ei Trønderlån på Rokseth i Rissa. Der har vi installert ei varmepumpe sentralt i huset slik at mange rom blir varmet opp. Boligen er isolert etter dagens krav. Og vi har LED-pærer i all belysning. Kraftlaget la også ned varme i gulvet, en type folie, som ikke bruker like mye strøm som vanlig gulvvarme. -Før vi drar på jobb, sjekker vi at lysene er slått av. Vaskemaskin og oppvaskmaskin fylles opp før de settes i gang. Litt besparelse det og, da vettu. Sier en blidspent Karina. Trebarnsmor og nygift.
 2. -Jeg har trua på vannkraft. Den vil være viktig i framtida også. Men som mest miljøvennlige energikilde tenker jeg solenergi kommer på førsteplass. Virkelig noe å satse på i framtida. Absolutt miljøvennlig. Vindmøller er jo også grønn energi, men forurenser likevel. Visuelt.
 3. -Trønderlåna ble pussa opp for ett år siden, og da brukte vi Rissa Kraftlag. Et enkelt valg. Flinke og oppdaterte arbeidere. Får unna seg arbeidet. -Vi bor jo Skaugdalen og er veldig glad og takknemlig for at det nå legges fiber oppi dal`n.
  -Kraflaget støtter jo mange lokale lag i kommunen som driver aktiviteter for barn og unge. Det settes pris på av oss foreldre. Så ja, lokale aktører som Kraftlaget støtter vi opp om!
 4. -Stå på videre med godt arbeid! Takk for midlene dere gir tilbake til lokalmiljøet.

Navn:     Helena Braa (24)
Bosted:  Stadsbygd
Yrke:        Ergoterapeut

 1. -Tror vi er ganske oppmerksomme på strømforbruket vårt. Vi sammenligner regningene hver måned. Har beløpet steget fra forrige måned, tenker vi over hvorfor og prøver å redusere forbruket. Kanskje bruker vi varmepumpa mindre og øker heller på med vedfyring. Vi regulerer ned gulvvarmen på våtrommene. Vi passer på å skru av lyset når vi forlater et rom, sier Helena. -Jo, vi er flinke til å passe på strømforbruket, sier samboer Håkon Kvithyll seg enig i.
 2. -Vind er en ren energikilde, men utbygging av vindparker ødelegger mye natur. Den etterlater seg skikkelig stygge sår som for alltid vil være der. Jeg tenker at vann fortsatt vil være framtidas energikilde. Samt solenergi. Fornybare ressurser med minimal ødeleggende faktor.
 3. -Vi bruker Rissa Kraftlag til strøm og fiber. Nå er vi i ferd med å bygge på huset vi kjøpte for ett og et halvt år siden. Kraftlaget er allerede blitt kontaktet i den forbindelse. Vi byttet strømleverandør en gang, men kom tilbake til den lokale bedriften fordi den yter god service, og økonomisk kom den også best ut. Ellers synes jeg appen til Kraftlaget er topp. Der kan man holde seg oppdatert på eget strømforbruk slik at man vet hva regningen vil lyde på
 4. – Gratulerer med jubileet til en trygg og sikker bedrift! Måtte det bli minst 70 år til!

Navn:    John Overland (16)
Bosted: Modalen i Rissa
Yrke:      Skoleelev

 1. John har et ferskt vitnemål fra grunnskolen, og til høsten begynner han på videregåede. Førsteønsket er elektrolinja ved Rissa vgs.
  -Elektro frister fordi det virker veldig spennende og interessant. Et yrke for framtida. Kommer jeg ikke inn, står bygg og anlegg som nummer to på ønskelista.
  Sier John. 16-åringen innrømmer at han ikke tenker så mye over sitt eget strømforbruk.
  -Burde egentlig ha vært flinkere til det. Men jeg er ganske påpasselig med å slå av lyset og pc`n og sånt.
 2. -Har trua på at vannkraft blir beste energikilde i framtida også. Solenergi er vel og bra, men vi har for lite sol her til lands. Og vindmøller synes jeg ødeleggeg mer enn de gavner. Så ja, det er vann som er det beste.
 3. -Om vi bruker Rissa kraftlag? Nei, det må du høre med foreldrene mine om!
  Venke og Ronny bekrefter at de kjøper strøm fra Rissa Kraftlag.
  – Viktig å bruke en lokal aktør som gir mye tilbake til lokalsamfunnet, er de begge enige om.
 4. -70 år, ja, en ganske så høy alder det. De har klart seg bra. Og det betyr vel at de leverer. Håper bedriften får mange gode år!

Navn:    Gerd og Gunnar Grønning (70)
Bosted: Stadsbygd
Yrke:      Pensjonister

 1. -Vi sløser ikke med strømmen, sier pensjonistekteparet som har rundet 70.
  -Men det blir brukt en god del strøm i både i hus og garasjer. Vi har byttet ut mange av de gamle lyspærene og gått over til LED. Det er besparende. Samt at to varmepumper holder boligen jevnt varm. Panelovnene er stort sett ikke i bruk. Og vi har vaskemaskin i energiklasse A, – og hurtigprogrammet brukes for å spare tid på vasken.Jo, vi er da ganske så oppmerksomme på strømforbruket vårt, sier to meget ungdommelige 70-åringer.– Olje er i hvert fall ikke en aktuell varmekilde. Vi starta med oljefyr da vi bygde huset i 1978, men det gikk fort av
  moten. Vannkraft er under stadig utvikling og effektivisering og vil nok bli viktig i framtida også. Vi har stor tro på at solenergi vil få betydning i årene som kommer. Vindkraft er også bra, men har mange negative sider ved seg, spesielt i forhold til inngrep i naturen.
 1. -Rissa Kraftlag har vært med oss helt siden vi starta opp som nygifte for 46 år siden. Vi hadde en liten glipp en kort periode noen år tilbake i tid, innrømmer Gerd. Da en meget talefør selger fra Oslo Kraft var på tråden, gikk husets folk med på å prøve ny kraft- leverandør.

-Men vi fant fort ut at det var en “brøler”. Det er viktig å bruke en aktør med lokal forankring, som støtter opp om lokalsamfunnet og gir god service. En bedrift man kan henvende seg til når det måtte passe.

 1. -Gratulerer med de 70 år! Det er ingen alder! Vi håper dere i framtida vil fortsette med å ta de rette avgjørelser. Ikke bli fristet til å selge, men forbli en bedrift i lokalmiljøet.

Lykke til med videre satsing og framtidige valg!

Fornøyde kunder

Antall år i bransjen

Lokasjoner

Jobber for 70 Nye år

«Jeg blir stolt av å lede en bedrift som betyr så mye for lokalsamfunnet og med så dyktige medarbeidere. Det er langtfra noen selvfølge at en bedrift blir 70 år, og landbrukeren i meg tenker at dette er en arv som skal utvikles videre. Man skal ha stor respekt for den jobben som er gjort gjennom 70 år, og nå blir det vår jobb å klare å videreutvikle oss og være like kundefokuserte de neste 70 årene. Det er en stor milepæl å bli 70 år, og jeg gleder meg til en artig feiring!»

Med vennlig hilsen
Per-Arne Sæther
Daglig Leder

Ta kontakt for ditt tilbud!

13 + 7 =