fbpx

Rissa Kraftlag SA og Nortek Elektro AS tilbyr nå en plusskunde-avtale med kunder som har montert solcelleanlegg fra oss. Vi sørger for forhåndsmelding til nettselskapet og inngår en tilknytningsavtale. Anlegget installeres av en el-installatør fra Rissa Kraftlag eller Nortek Elektro og ferdigmeldes til nettselskapet. Som plusskunde inngås en avtale om å kjøpe kraft fra Rissa Kraftlag (Garantikraft) som igjen forplikter seg til å kjøpe overskuddskraft som blir produsert. På denne måten får eiere av anlegg solgt sin overskuddskraft i de perioder det produseres mer strøm enn til eget behov. I en kampanjeperiode tilbyr vi en avtale som sier at vi betaler 15 øre mer for strømmen vi kjøper av kunden enn den kunden betaler når han kjøper strøm av oss!

Vi opplever stor interesse for solcelle når vi har vært rundt på Fosen og presentert våre løsninger. Vi får mange henvendelser fra private, landbruk og næringsbygg og vi er rigget for å finne løsninger til de som ønsker å satse på solenergi. Våre paneler gir opp til 27% høyere effektivitet enn andre produkter og vi gir 25 års garanti på våre paneler. Prisene på solcellepanel er på vei ned, og med dagens strømpriser anslås det at kostnaden med solceller er nedbetalt etter om lag 20 år.

På bildet under, ser vi en løsning med 12 solcellepaneler som el-installatør Tom Berg har montert på en garasje på Stadsbygd. Et slikt komplett anlegg koster om lag 70.000 kroner og vil produsere rundt 3000 kilowattimer i året. Enova gir støtte opp mot 30.000 kroner for komplett montert anlegg. Søknaden rettes etter gjennomført montering og Rissa Kraftlag er behjelpelig med søknadsprosessen for både private og for næring.

Samfunssmessig er investering i solcelleanlegg en økonomisk forsvarlig løsning allerede i dag. Solenergi er ferskvare og i et overordnet perspektiv er det “råflott” å tømme vannmagasinene mens sola skinner for fullt. Samtidig vil solproduksjon sammen med smart lading av el-biler bidra til å holde nettkostnadene nede i en stadig mer elektrisk verden. Det er flere faktorer som er viktige og mange tekniske detaljer som påvirker hvordan løsninger blir for ulike bygg på Fosen. Ta kontakt med oss i Rissa Kraftlag hvis du er interessert i å få vite mer om hvordan du kan produsere din egen, miljøvennlige strøm og bli plusskunde!