fbpx

FLERE FIBERKONTRAKTER TIL RISSA KRAFTLAG

Signering av fiberkontrakter: Jan Erik Lien og Per-Arne Sæther fra Rissa Kraftlag, Pål Magnar Dahlø fra Trøndelag Fylkeskommune. 
Foto: Fleur M. Bourgoin.

Innbyggere i flere områder i Indre Fosen kommune får snart mulighet til superraskt fiberbredbånd fra Rissa Kraftlag SA. I anbudskonkurranse hvor flere leverandører har hatt mulighet til å være med på å konkurrere om leveransen, ble Rissa Kraftlag valgt på grunnlag av “en løsning som er den mest økonomisk fordelaktige for kommune og husstander, samt at de tilbyr fremtidsrettet kapasitet og skalerbarhet” står det i kontrakten med Trøndelag Fylkeskommune.

Områdene det gjelder, er midtre del av Skaugdalen og områder mellom Skauga bru og Fevåg. For Skaugdalen sin del, vil det si at Kraftlaget har fiber fra Rissa sentrum og helt opp til Alset øverst i dalen når utbyggingen er fullført. Kontrakten for utbygging mellom Skauga bru og Fevåg, innebærer krav om utbygging til boliger på Langseter, Fagerdalen/Sørvikan, Hassel og Hårberg som ønsker fiber. Stamfiberkabel vil bli lagt fra Langseter til Fevåg, så alle eneboliger og fritidsboliger som passeres vil få mulighet til å få fiber med dugnadsinnsats. Dette gjelder også boliger utenfor skravert område i midtre del av Skaugdalen.

Skraverte felt viser hvor det blir fiberutbygging. (Grafikk: Rissa Kraftlag)

Fiberutbyggingen er gjort mulig med støtte fra Indre Fosen kommune, Trøndelag Fylkeskommune og NKOM (Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet). Rissa Kraftlag har allerede startet prosjekteringen av områdene og graving starter så snart vinteren slipper taket. Begge prosjektene forventes sluttført høsten 2019.

Rissa Kraftlag har også tidligere hatt godt samarbeid med kommuner på Fosen og Trøndelag Fylkeskommune med fiberutbygging på Stadsbygd, Kalvå, Vik/Bessaker, Skaugdalen øvre, Dørndalen og snart Hermstad. I tillegg har Kraftlaget kommersielt bygd ut i Rissa, Åfjord og Vanvikan.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.